Uitvaart Amsterdam

Waar regel ik een uitvaart in Amsterdam?
Created with Sketch.

Wij komen voor het regelen van een uitvaart naar u toe. 
Naar uw huis of naar het huis van de overledene. 
Wilt u liever ergens anders afspreken, dan kan dat uiteraard ook. 
We overleggen wat voor u het prettigst is.


U kunt met uw uitvaartverzekering bij elke uitvaartondernemer terecht. 
Wij werken samen met alle verzekeraars en bent dus met alle polissen bij ons welkom.

Hoe lang na het overlijden vindt de uitvaart plaats?


Created with Sketch.

Wettelijk gezien vindt in Nederland de uitvaart plaats minimaal 36 uur na het overlijden en uiterlijk op de zesde werkdag, dag van overlijden niet meegerekend.

 U mag maar hoeft niet alle besluiten op gelijk de eerste dag te nemen. 
Er kan ruim de tijd zijn om de uitvaart te regelen. 

Als iemand in het buitenland overlijdt, geldt de wettelijke regeling ook en geldt de dag van binnenkomst in Nederland als de eerste dag.

 Komen er mensen vanuit het buitenland naar de uitvaart en wilt u een afscheid later laten plaatsvinden dan de wet aangeeft? Dat kan, wij regelen dan een uitstel.

Hoe dan ook, er valt veel te organiseren. We helpen u graag in deze moeilijke periode.

Begraven of cremeren?


Created with Sketch.

Meestal heeft de overledene een voorkeur uitgesproken. 
Is dit niet het geval, dan neemt u een besluit hierover. 
Wij kunnen u hierbij helpen door informatie te geven en de voors en tegens af te wegen.
Bovendien helpen wij u inzicht te geven in de kosten van de uitvaart.

Ondanks de beperkingen m.b.t. tot het Covid-19 staan wij persoonlijk voor u klaar.

Overlijden melden

Bel eerst de huisarts .... en dan belt u ons op 020 - 214 64 05 (24 uur per dag).

Uitvaartverzekering

Als de overledene een uitvaartverzekering heeft dan kunt u de polis alvast klaarleggen. wij zorgen er dan voor dat alles wordt geregeld met de verzekeraa


Opbaren

Het woord opbaren is afgeleid van de woorden ‘op een baar leggen’. Het opbaren van de overledene geeft de mogelijkheid afscheid te nemen van je dierbare voor de dag van de crematie of de begrafenis. Het afscheid nemen van het overleden lichaam kan een positieve bijdrage leveren aan het rouwproces. Het is daarom zeker niet eng maar kan juist een hele intieme, liefdevolle gebeurtenis zijn. Je kunt de overledene thuis laten opbaren of in een uitvaartcentrum. Ook kan de overledene wordt opgebaard op een speciale plek zoals een clubhuis of kerk. 

Waar opbaren? 

Thuis opbaren

Veel mensen kiezen voor een opbaring in de vertrouwde omgeving van het eigen woonhuis. Zo kun je  op elk gewenst moment bij de overledene zijn en ben je niet gebonden aan vaste bezoektijden. Bij een opbaring thuis kun je kiezen voor een opbaring op bed of in een uitvaartkist.

Opbaring op bed

Kies je voor een opbaring op bed dan zal er een speciale bedkoeling worden geplaatst die het lichaam koelt en ervoor zorgt dat het in goede conditie blijft tot de uitvaartdag. De koeling is niet te zien want die wordt onder het laken geplaatst waarop de overledene ligt. De dag voor de uitvaart wordt de overledene dan in een kist gelegd.

Opbaring in uitvaartkist

In plaats van een bed kun je de overledene ook opbaren in een uitvaartkist. Wij leveren dan een draagbaar waarop de kist wordt geplaatst, een koeling voor in de kist, een kistrok en een glazen kistdeksel. Kies je voor een thuisopbaring dan kun je mogelijk te maken krijgen met veel belangstellenden die langs willen komen. Dat kan troostend maar ook belastend zijn. Daarom kan het verstandig zijn om duidelijke bezoektijden af te spreken. Op de dag van de uitvaart komen er twee auto’s bij het huis waar de overledene ligt opgebaard. Een busje om de spullen van de thuisopbaring mee te nemen. En een rouwauto om de overledene op waardige wijze te vervoeren naar de begraafplaats of het crematorium.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Niet iedereen heeft de ruimte voor een thuisopbaring of maakt de woonsituatie dat praktisch onmogelijk. Dan kan een uitvaartcentrum uitkomst bieden. 
Overal in Amsterdam en omstreken zijn uitvaartcentra waar de overledene kan worden opgebaard en waar je op afspraak langs kunt gaan voor een bezoek. 

Sommige uitvaartcentra hebben zogenaamde 24-uurs kamers. Dit zijn ruimtes die, met een speciale sleutel of elektronische pas, 24 uur per dag voor nabestaanden toegankelijk zijn. Vaak bieden deze kamers een huiselijke sfeer met een bankje, muziekinstallatie, koffiezetapparaat, koelkastje en soms zelfs een keukentje. En natuurlijk de plek waar de overledene ligt opgebaard. Een uitvaartverzekering

Iedereen is welkom

Een uitvaartverzekering geeft je de garantie dat de uitvaart betaald kan worden, en dat de nabestaanden niet voor de kosten te hoeven opdraaien.
Goed om te hebben dus.
Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: Naturaverzekeringen, en kapitaalverzekeringen. Het maakt niet uit welke je hebt, ik kan in beide gevallen gewoon de uitvaart voor je verzorgen.

Iedereen is welkom.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering wordt er geen geld uitgekeerd, maar wordt de uitvaart verzorgd. Grote verzekeraars als Yarden en Dela doen dat natuurlijk het liefste zelf. Maar ook met een naturaverzekering ben je vrij om te kiezen wie je wil. Sommige verzekeraars 'dreigen' met het vervallen van de 'ledenkorting' wanneer je voor een andere onderneming kiest. Maar dat blijkt vaak een sigaar uit eigen doos. Want deze grote bedrijven hanteren veel hogere tarieven voor het verzorgen van de uitvaart.  
Zelfs na aftrek van de ledenkorting ben je dan bij mij meestal (veel) voordeliger uit.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering keert een vooraf vastgesteld geldbedrag uit om de uitvaart mee te betalen. Heb je zo'n verzekering? Dan kun je ook met de uitvaartpolis betalen. Ik stel dan een zogenaamde Akte van Cessie op, een document waarmee je verklaart akkoord te gaan met de uitkering van de polis aan mijn organisatie. Is de uitvaartnota lager dan de waarde van de polis? Dan storten we het verschil na afloop op je rekening. Is de uitvaartnota hoger dan de polis, dan betaal je het verschil juist bij. Voordat je de opdracht van de uitvaart tekent hoor je van ons wat de kosten zijn en wat de dekking van de polis is. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 
Heb je een oude polis en weet je niet bij welke maatschappij de verzekering nu loopt? Wij zoeken  dat graag voor u uit wanneer wij langskomen om de uitvaart te regelen. Heavenly Blue

Personal Pink

Simple grey

Winner white